Oferta BRESTON dedykowana dla piekarni oraz cukierni

Piekarnie oraz zakłady cukiernicze są obostrzone wysokimi wymaganiami dotyczącymi utrzymania czystości w pomieszczeniach produkcyjnych. W następstwie tego istnieje konieczność wykonania posadzek o właściwościach niepylących, które najczęściej są wykonywane poprzez nałożenie warstwy wykończeniowej w postaci posadzki żywicznej. W tych aspektach produkty marki Breston odnajdują się świetnie z uwagi na bardzo wysoką jakość i trwałość.

  1. Dla posadzek na obszarach produkcyjnych suchych oraz magazynu produktu gotowego rekomendowane jest wykonanie posadzek epoksydowych Breston PE101 [Przejdź >>] w wykończeniu antypoślizgowym (duża odporność mechaniczna). Alternatywnym rozwiązaniem jest wykonanie posadzek epoksydowych na barwionym kruszywie kwarcowym Breston PE107 [Przejdź >] tzw. kamienny dywan o wysokiej estetyce, natomiast w przypadku lokalnych niedokładności przy wykonaniu posadzki mogą powstawać lokalne zadolenia w których może gromadzić się odciek produkcyjny.

  2. Ściany i Sufity – z uwagi na niskie zagrożenie wynikające jedynie z możliwości zachlapania ściany dla zabezpieczenia tego typu powierzchni proponowane są systemy wodnych farb epoksydowych Breston CE550 [Przejdź >>] lub Breston CWE700 [Przejdź >>]. Cechuje je wysoka estetyka, prostota aplikacji oraz brak konieczności stosowania specjalistycznych gruntów. Farby tego typu mogą stosowane do malowania oznakowań na ścianach i posadzkach po odpowiednim oczyszczeniu podłoża.